Μια νόστιμη και δροσερή συνταγή μου έστειλαν από το TRT και ενθουσιάστηκα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 450 γραμμάρια λάδι ηλιέλαιο
- 320 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 190 γραμμάρια βούτρο
- 210 γραμμάρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 10 γραμμάρια σόδα
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- Μαρμελάδα φρούτα του δάσους
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πως το φτιάχνουμε;
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο , το λάδι κα την άχνη πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε γρήγορη.
Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό πορτοκαλιού , τη σόδα και σιγά σιγά στο μείγμα που χτυπάμε ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι να είναι η ζύμη μας μαλακή.
Πλάθουμε σε μπαλάκια στρογγυλά και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, στην οποία βάζουμε τη γέμιση μαρμελάδας.
Ψήνουμε στους 180 -200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.