Μια από τις φίλες μας έστειλε την συνταγή για κεφτεδάκια της γιαγιά της, Παρασκευής.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι
- 1 αυγό
- Λίγο μαιντανό
- Λίγη μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Γλυκό πιπέρι
- Δύο μικρά γαλατάκια του καφέ
- Λίγο λάδι
- Φρυγανιά τριμμένη
Για την σάλτσα:
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 λεμόνια
- 1 κύβο βοδινού
Πως το φτιάχνουμε;
Πρώτα ετοιμάζουμε τον κιμά, ζυμώνοντας πολύ καλά και τον αφήνουμε να πάρει όλα τα υλικά.
Σε τηγάνι βάζουμε μια πλούσια κουταλιά βούτυρο και μια αλεύρι ,δεν σταματάμε το ανακάτεμα καθόλου.
Έχουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό που ήδη έχουμε λιώσει τον κύβο, και αφού ροδίσει το βούτυρο με το αλεύρι σβήνουμε με το κρασί το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε τον κύβο και στο τέλος το λεμόνι.
Ανακατεύουμε μέχρι να πίξει.
Αρχίζουμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια περνώντας τα στο τέλος από το αλεύρι και αρχίζουμε το τηγάνισμα.
Τελειώνοντας στρώνουμε τα κεφτεδάκια ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.