Την σημερινή συνταγή που μου στείλατε νομίζω θα την λατρέψετε όλοι και ειδικά όσοι τρελαίνεστε για χταπόδι
Τι θα χρειαστούμε;
- Χταπόδι (1 κιλού περίπου)
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη ψιλοκομμένη
- 250 ml ντομάτα κονκασέ
- 200 ml ζωμός γαρίδας
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 50-60 ml ούζο
- 50-60 ml λευκό κρασί
- 500 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
- 200-250 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Πως το φτιάχνουμε;
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι να βράσει για περίπου 1 ώρα ρίχνοντας μέσα περίπου 200 ml ξύδι ,κόκκους πιπέρι ,2 φυλλα δάφνης και περίπου 400ml νερο
Μόλις βράσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κομμάτια από το χταπόδι.
Τα σοτάρουμε καλά και ρίχνουμε την πιπεριά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι και αφήνω να σοταριστει και αυτό.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει.
Σβήνουμε με το ούζο, φλαμπάρουμε και μετά από λίγο ρίχνουμε και το λευκό κρασί.
Αφήνουμε για λίγο να πάρει μια βράση και μετά προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα και την ντομάτα κονκασέ.
Βάζουμε τον ζωμό γαρίδας και 1 λίτρο νερό περίπου.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και μια πρέζα ζάχαρη
Προσθέτουμε το μπαχάρι και το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσει το γιουβέτσι σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε το γιουβέτσι σε ένα πιάτο και από πάνω τρίβουμε κεφαλογραβιέρα