Συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβά έχουμε διαβάσει διάφορες. Αυτή μας στείλατε μου φάνηκε πιο «μαμαδίστικη» από τις άλλες.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1/3 φλ. Ελαιόλαδο
- 1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλ. Σιμιγδάλι χοντρό
- 2 ½ φλ. Ζάχαρη
- 4 φλ. Νερό
- 1/2 φλ. Σταφίδα μαύρη
- 1/2 φλ. Αμύγδαλο καβουρντισμένο
- 1 κ.σ κανέλα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 4 βανίλιες
Πως τον φτιάχνουμε;
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τις βανίλιες , με την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι , ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα , μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει για 6’.
Τότε προσθέτουμε την κανέλα σκόνη, τις σταφίδες και το αμύγδαλο . Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ. Ξαναβάζουμε το χαλβά στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.