Η Ευαγγελία μας έστειλε την αγαπημένη της συνταγή για τυροπιτάκια κουρού, που αρέσουν στους περισσότερους!
Τι θα χρειαστούμε;
Για τη ζύμη:
- ½ κιλό φαρίνα ολικής άλεσης
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ρακί
- 1 κουτάλι γλυκού αλάτι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
- ½ κιλό ανθότυρο
- Δυόσμος ψιλοκομμένος
- Ένα αυγό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε;
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι με το γιαούρτι προσθέτουμε το αλεύρι, την τσικουδία και το νερό ανάλογα με το πόσο η ζύμη θα πάρει, ζυμώνουμε για τρία με τέσσερα λεπτά, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο αφού πρώτα την έχουμε τυλίξει με μια μεμβράνη.
Μια ώρα μετά και αφού έχουμε ανακατέψει το ανθότυρο με το αυγό και το δυόσμο σ' ενα άλλο μπολ, παίρνουμε την ζύμη από το ψυγείο την κόβουμε με τα χέρια μας μπαλάκια, τα πλάθουμε και τ' ανοίγουμε σε διάμετρο ίση μ' ένα πιατάκι του καφέ.
Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση στην μέση περίπου και τα σκεπάζουμε (βούταμε λίγο τα δάκτυλά μας σ' ενα ποτήρι με νερό για να κολλήσει καλύτερα το ζυμάρι στις άκριες).
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σ' ένα ταψάκι τα μεταφέρουμε εκεί και τα ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς κελσίου.
Χρήσιμη συμβουλή: Μπορούμε να τα κάνουμε και γλυκά εάν αντικαταστήσουμε τον δυόσμο με την κανέλλα και προσθέσουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή στέβια.