Η Ελένη από την Κρήτη μας συστήνει να δοκιμάσουμε την συνταγή της για σουφλέ σοκολάτας με τριμμένα μπισκότα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 125 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 125 γραμμάρια βούτυρο σε κομματάκια
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κρόκους
- 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό ή για όλες της χρήσεις
- 1 κουτάλι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μια κάψουλα βανίλιας
- 60 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα
- 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 4 μπισκότα με κρέμα βανίλιας τριμμένα
Πως το φτιάχνουμε;
Λιώνουμε τα 60 γραμμάρια. σοκολάτας με την κρέμα σε μπεν μαρί.
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε 6 μπάλες σοκολάτας.
Παγώνουμε στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας.
Αφήνουμε 7'-8' να κρυώσουν.
Σε μίξερ χτυπάμε τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5'.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αλεύρι στα αβγά και μοιράζουμε στα σκεύη.
Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο.
Τοποθετούμε από μία σοκολατένια μπάλα στο κέντρο κάθε σουφλέ. Ψήνουμε για 10- 12 μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με παγωτό.