Πόσες φορές έχετε δοκιμάσει να κάνετε μπριζόλα στη σχάρα του φούρνου και δεν σας έχει πετύχει;
Εγώ αρκετές, μέχρι που μια φίλη μου, μου είπε τις πιο χρήσιμες συμβουλές.
Πρώτο και κύριο: με ένα πινελάκι λαδώστε τη σχάρα (να είναι πεντακάθαρη, να μην έχει υπολλείματα από άλλα ψησίματα) και βάλτε την στο δεύτερο υψηλότερο σημείο του φούρνου.
Προθερμάνετε τον φούρνο.
Βάλτε αλάτι και πιπέρι την μπριζόλα και ακουμπήστε την στη σχάρα.
Ανάψτε το γκριλ και κλείστε τον φούρνο
Μετά από 7 λεπτάκια γυρίστε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά
Αφήστε τη για άλλα 7 λεπτά
Αν την χαράξετε με ένα μαχαιράκι και δείτε πως είναι έτοιμη τη βγάζετε, αλλιώς την αφήνετε για άλλα 4 λεπτάκια και την ξαναχαράζετε για να τσεκάρετε ότι έχει ψηθεί καλά.
SOS: Βάλτε κάτω από τη σχάρα με τις μπριζόλες ένα ταψί μιας χρήσης ή ένα ταψί με διπλή στρώση λαδόκολας, για να μαζευτούν τα υγρά. Αλλιώς μετά δεν θα μπορείτε να συνεφέρετε τον φούρνο...