Υπάρχει κανείς που μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο με σπιτικά κεφτεδάκια; Η συνταγή της Φώφης είναι απλή και εύκολη.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1/2 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 κιλό λουκάνικα χωριάτικα
- 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκόρδο
- Μαιντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα γλυκιά
- Ρίγανη
- 3 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- Αλέυρι
- Φρυγανιά τριμμένη
Πως τα φτιάχνουμε;
Ξεφλουδίζουμε τα λουκάνικα και τα ζυμώνουμε μαζί με τον κιμά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο τριμένα , μαιντανό ψιλοκομμένο , αλάτι , πιπέρι, ρίγανη και λίγη πάπρικα γλυκιά και λάδι.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Ήδη έχουμε βάλει τη σάλτσα να βράζει ,και αφού σωτάρουμε τις πιπεριές , ρίχνουμε μέσα τα μισοτηγανισμένα κεφτεδάκια και αφήνουμε να βράσουν.