Η Σοφία μας έστειλε την συνταγή της για να φτιάξουμε κουλουράκια με κανέλα και πορτοκάλι.
Τι θα χρειαστούμε;
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλακι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κούπας ανθρακούχο νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κονιακ
- 3/4 της κούπας ζαχαρη
- 1 κούπα λάδι
- 2 κουταλακια του γλυκου κανελα
- Λίγο γαρύφαλλο
- 1/2 της κούπας χυμό πορτοκαλί
- Λίγο ξυσμα απο πορτοκαλι
Πως τα φτιάχνουμε;
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την κανέλα, την σόδα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη, το λάδι, το ανθρακούχο νερό, το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.
Ρίχνουμε τα ανακατεμένα υλικά στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε ρίχνοντας όσο ακόμα αλεύρι χρειαστεί έτσι ώστε να πλάι έτσι εύκολα η ζύμη.
Πλάθουμε σε ότι σχέδια μας αρέσουν
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15'-18'