Θα τις λατρέψουν τα παιδιά!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2-3 πατάτες βρασμένες
- 1 καρότο βρασμένο
- Δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λαβράκι ή τσιπούρα (500gr.)
- Λάδι
- Αλάτι & πιπέρι
- ½ λεμόνι
Πως τις φτιάχνουμε:
Βράζουμε το λαβράκι για 15’, το αφήνουμε να κρυώσει και το καθαρίζουμε προσεκτικά από τα κόκαλα. Τοποθετούμε το καθαρισμένο ψάρι σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρό καρέ. Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και το καρότο. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ με το λαβράκι. Προσθέτουμε λάδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30’ για να δέσει το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κροκέτες ίδιου μεγέθους.
Πανάρουμε μία μία τις κροκέτες, περνώντας τις από τα υλικά με την εξής σειρά: πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το κουάκερ.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις κροκέτες για 2’ από κάθε πλευρά, ώσπου να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μαγιονέζα!
Βράζουμε το λαβράκι για 15’, το αφήνουμε να κρυώσει και το καθαρίζουμε προσεκτικά από τα κόκαλα. Τοποθετούμε το καθαρισμένο ψάρι σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρό καρέ. Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και το καρότο. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ με το λαβράκι. Προσθέτουμε λάδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30’ για να δέσει το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κροκέτες ίδιου μεγέθους.
Πανάρουμε μία μία τις κροκέτες, περνώντας τις από τα υλικά με την εξής σειρά: πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το κουάκερ.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις κροκέτες για 2’ από κάθε πλευρά, ώσπου να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μαγιονέζα!
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com/