Μια συνταγή που θα αγαπήσετε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, μοιρασμένη στα 2
- 2 αυγά large, σε θερμοκρασία δωματίου
- 340 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 κρόκο, για το άλειμμα της ζύμης
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. αχλάδια, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2κ.σ. νερό
Για το γλάσο:
- 20 ml γάλα, πλήρες
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Πως τα φτιάχνουμε:
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι μαζί με το baking powder και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Κόβουμε τη ζύμη στα 2, τυλίγουμε με μεμβράνη το κάθε ζυμάρι και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια και την υπόλοιπη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα αχλάδια, για περίπου 6-8 λεπτά.
Στη συνέχεια, σε ένα μικρό μπολ αδειάζουμε το νερό και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και τα αδειάζουμε στο μείγμα με τα αχλάδια. Ανακατεύουμε εκ νέου για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η γέμιση και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Ύστερα αφαιρούμε τις 2 ζύμες από το ψυγείο και τοποθετούμε την κάθε μια ανάμεσα σε 2 αλευρωμένα κομμάτια λαδόκολλας. Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη κάθε ζύμη μέχρι να σχηματίσουμε 2 ορθογώνια 30Χ20εκ.. Έπειτα, κόβουμε τα 2 παραπάνω κομμάτια ζύμης σε νέα ορθογώνια κομμάτια 10Χ7εκ. και πάχους 3 χιλιοστών και αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες τους.
Αμέσως μετά, τοποθετούμε 1 κ.γ. από τη γέμιση με το αχλάδι στη μέση των μισών κομματιών, και τα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια.
Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες ώστε να σφραγίσουν καλά τα πιτάκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου πολύ καλά.
Για την επικάλυψη: Ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το γλάσο σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και το απλώνουμε πάνω στα πιτάκια.
Σερβίρουμε αμέσως.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρούμε στην ιστοσελίδα του https://www.giorgostsoulis.com