Γιατί να μην τα φτιάξουμε μόνοι μας;
Τι θα χρειαστούμε:
- 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 150 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 330 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 150 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 αυγό, medium
- 1 κρόκο αυγού, αραιωμένο με λίγο νερό
Πως τα φτιάχνουμε:
Για τη γέμιση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και φορώντας γάντια μιας χρήσης τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για το ζυμάρι: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλάτι μαζί με το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι, το τοποθετούμε πάνω σε ένα κομμάτι αλευρωμένης λαδόκολλας και απλώνουμε πάνω από το ζυμάρι ένα άλλο αλευρωμένο κομμάτι λαδόκολλας.
Αμέσως μετά, αρχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα με έναν πλάστη πάχους 3mm. Αν δούμε ότι κολλάει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Ύστερα, κόβουμε τη ζύμη με ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 10εκ., αφήνουμε τα κομμένα κομμάτια στην άκρη και ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περισσεύει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για αυτή.
Έπειτα, παίρνουμε τα κομμάτια που κόψαμε και τα γεμίζουμε με τη γέμιση (περίπου ½ κ.σ.). Αλείφουμε όλες τις άκρες του ζυμαριού με λίγο νερό και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και με ένα πιρούνι πιέζουμε την άκρη τους.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25-27 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://www.giorgostsoulis.com