Μέσα από το TRT και το Chef στην κουζίνα, είδαμε πώς να φτιάξουμε ένα πολύ ξεχωριστό γλυκό με νιφάδες καλαμποκιού.
Τι θα χρειαστούμε;
- 250 γραμμάρια νιφάδες καλαμποκιού
- 410 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
- 250 γραμμάρια βούτυρο για τη βάση και άλλες 4 κουταλιές της σούπας για την κρέμα
- 410 γραμμάρια νερό
- 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
- 6 κουταλιές σούπας κορν - φλάουερ
- 3 βανίλιες
- Ξύσμα λεμονιού
Πως το φτιάχνουμε:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε μαζί με τα κορν φλέικς στο multi και τα χτυπάμε τόσο όσο να ενωθούν και να γίνουν ένα σώμα.
Μετά το μείγμα το βάζουμε σε ένα πυρέξ το πιέζουμε να αγκαλιαστεί όλη τη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο .
Για την κρέμα:
Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 4 κ.σ. βούτυρο ( να λιώσει ) μετά το γάλα το νερό και τις βανίλιες το κορν – φλάουερ και το ξύσμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει όταν η κρέμα είναι έτοιμη την ρίχνουμε πάνω από τη βάση των κόρν- φλέικς που είχαμε αφήσει στο ψυγείο το αφήνουμε 4 λεπτά εκτός ψυγείου και στην συνέχεια πάλι στο ψυγείο.
Αφήνουμε το γλυκό να δέσει και να κρυώσει .
Στην επιφάνεια του γλυκού βάζουμε μαρμελάδα η τριμμένη σοκολάτα – καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.