Η Μυρτώ Ιάσμια από τα Χανιά μας έστειλε την αγαπημένη της συνταγή για κέικ καρύδας.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κούπα σπoρέλαιο
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κούπα ινδοκάρυδο
- 3 1/2 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα γκαζόζα
- 1 φακελάκι ή 20 γραμμάρια baking powder
Πως το φτιάχνουμε;
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ με μια σπάτουλα να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά αλευροβουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 26 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.
Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρεται σκέτο ή αν θέλουμε μπορούμε να το καλύψουμε με γλάσο που θα φτιάξουμε με άχνη ζάχαρη μερικές κουταλιές χυμό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού! Ανάλογα το πόσο πηχτό θέλουμε το γλάσο, τόσο χυμό θα προσθέσουμε!