Η καλύτερη συνταγή για παγωτό.
Τι θα χρειαστούμε:
- 170 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ (24 τμχ.)
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 600 ml. κρέμα γάλακτος, πλήρης
- 400 ml. ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη:
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
Πως το φτιάχνουμε:
Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ με τη μέθοδο μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο βαθύ σκεύος 26 x 20 εκ. στρώνουμε στον πάτο του μεμβράνη η οποία προεξέχει και από όλες τις πλευρές περίπου 10 εκ. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μισή ποσότητα των μπισκότων (12) το ένα δίπλα από το άλλο αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Παράλληλα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Μόλις η κρέμα αρχίζει και αφρίζει, προσθέτουμε σε δόσεις τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην παρα-χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και κόψει.
Στη συνέχεια αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα.
Έπειτα ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη. Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού μέσα στο ταψί πάνω από τα μπισκότα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Απλώνουμε πάνω από την επιφάνεια του μείγματος τα υπόλοιπα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και τυλίγουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει. Τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη για 5-6 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει πολύ καλά το παγωτό.
Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό, αφαιρούμε το σκεύος από την κατάψυξη και προσεκτικά ξεφορμάρουμε το παγωτό από το ταψί, χρησιμοποιώντας τη μεμβράνη για βοήθεια. Παράλληλα τοποθετούμε τη λιωμένη σοκολάτα για την επικάλυψη σε ένα μπολ.
Με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε σε 12 ίσια κομμάτια και βουτάμε το κάθε κομμάτι στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντας το μέχρι τη μέση περίπου.
Κάθε κομμάτι που είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε μία λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα για 1 λεπτό περίπου και στη συνέχεια σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com