Η απόλυτη συνταγή για μια βραδιά με φίλους στο σπίτι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 6 μέτριες πατάτες, βρασμένες & κομμένες σε κύβους
- 80 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. bacon, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 300 γρ. cheddar, κομμένο σε sticks μήκους 6 χιλιοστών
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για το πανάρισμα:
- 300 γρ. αλεύρι
- 5 αυγά
- 300 γρ. ψωμί του tost, τριμμένο
Cocktail sauce για το σερβίρισμα
Πως τα φτιάχνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, το γιαούρτι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το bacon, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και με ένα πιρούνι αρχίζουμε να συνθλίβουμε τις πατάτες και ταυτόχρονα να ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Παίρνουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα της πατάτας και με τα χέρια μας την πλάθουμε σε μία μικρή μπαλίτσα.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα stick cheddar και το τοποθετούμε στο κέντρο της μπαλίτσας και ξεκινάμε να πλάθουμε γύρω από το τυρί την πατάτα μέχρι να το καλύψει τελείως. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε μπροστά μας τρία διαφορετικά μπολ, στο ένα ρίχνουμε αλεύρι, στο άλλο αυγά χτυπημένα και στο τελευταίο το ψωμί.
Βουτάμε το κάθε stick πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο ψωμί.
Κάθε ένα που τελειώνουμε το τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι.
Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το γεμίζουμε με ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει τηγανίζουμε τα τυρένια sticks σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα των τυρένιων sticks.
Σερβίρουμε τα τυρένια sticks πατάτας με την cocktail sauce.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com