Πρώτη φορά το ακούτε;
Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για το strawberry bread:
- 300 γρ. φράουλες κομμένες στα 4
- 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 2 μέτρια αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. ζάχαρη καστανή
- 320 ml. ξινόγαλο
- 100 ml. ηλιέλαιο
- 2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
Υλικά για το γλάσο:
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 60 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
Λεπτοκομμένες φράουλες για το σερβίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Αδειάζουμε 3-4 κ.σ. αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με τις φράουλες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το ξινόγαλο, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, την κρυσταλλική, την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το ξινόγαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε τις φράουλες με το αλεύρι που κρατήσαμε και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα σε μία αλευρωμένη και βουτυρωμένη ορθογώνια φόρμα για κέικ 15 x 30 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50-60 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το κέικ, το ξεφορμάρουμε πάνω σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Εκτέλεση για το γλάσο: Αδειάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία κρέμα.
Μόλις έχει κρυώσει εντελώς το κέικ, απλώνουμε στην επιφάνεια του το γλάσο και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες φράουλας.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com