Μια πρωτότυπη συνταγή για ζυμαρικά.
Τι θα χρειαστούμε:
- 100 γρ. πένες βρασμένες
- Μισό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
- 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα μικρά κυβάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Πως τις φτιάχνουμε:
Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, το τσίλι, το κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά περίπου.
Μόλις βράσει η σάλτσα, ρίχνουμε τις πένες, τα αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com