Θα τα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για τα fishcakes:
- 450 γρ. Φιλέτο σολομού, χωρίς δέρμα και κόκκαλο
- 420 γρ. Πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 1 Μέτριο αυγό
- Ξύσμα και χυμό από 1 lime
- 2 κ.σ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. Άνηθο, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. Φρυγανιά, τριμμένη
- 1 κ.γ. Μαγιονέζα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την tartar sauce:
- 200 γρ. Μαγιονέζα
- 3 κ.σ. Κάπαρη
- 3 κ.σ. Αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
- Μισό μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. Άνηθο, ψιλοκομμένο
- Χυμό από μισό lime
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Εκτέλεση για τα fishcakes: Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Έπειτα τις διαλύουμε με ένα πιρούνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια βάζουμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση. Αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, ρίχνουμε μέσα τον σολομό και τον βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το σολομό από το νερό, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα τον ξεψαχνίζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ, τοποθετούμε μέσα τις πατάτες, το σολομό, το μαϊντανό, τον άνηθο, τη μαγιονέζα, τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα φτιάχνουμε μπαλάκια των 35-40 γρ. περίπου και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Εκτέλεση για τη sauce tartar: Στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια χτυπάμε το κρεμμύδι, το αγγουράκι τουρσί και την κάπαρη μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μικρό σουρωτήρι και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.
Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το χυμό από lime, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αφαιρούμε τα fishcakes από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά μαζί με τη sauce tartar.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com