Κάτι ελαφρύ και πολύ θρεπτικό.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 στήθη κοτόπουλο
- μείγμα μπαχαρικών
- 180gr. κινόα
- 50ml. ελαιόλαδα
- χυμό και ξύσμα από 2 lime
- 20gr. τριμμένο τζίντζερ
- 1 κ.σ μέλι
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 15 ντοματίνια
- 10 φυλλαράκια πρασινάδα(π.χ: ρόκα,σπανάκι,μαρούλι)
- 1 κίτρινη ή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι
- μερικά φύλλα δυόσμου ή βασιλικού ψιλοκομμένα
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε τη κινόα σε ενα μπολ με μπόλικο νερό για 15 λεπτά. Την ξεπλένουμε 2-3 φορές σε άφθονο νερό και τη στραγγίζουμε.
Βάζουμε τη κινόα στη κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει. Τη βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δούμε ότι σκάει ο σπόρος της.
Για το ντρέσινγκ ανακατεύουμε lime, ελαιόλαδο, μέλι, τζίντζερ και αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Όταν η κινόα είναι έτοιμη σουρώνουμε και τη βάζουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό μέχρι να κρυώσει καλά. Σουρώνουμε καλά και την προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά, ρίχνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο.
Για το κοτόπουλο: Ζητήστε στον χασάπη σας να σας ανοίξει το κάθε στήθος στη μέση (με αυτό τον τρόπο ψήνετε πιο γρήγορα).Μαρινάρουμε με το μείγμα μπαχαρικών. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο ψήνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές για 15 λεπτά περίπου.
Τέλος, σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με την κρύα σαλάτα κινόα!
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://petros-syrigos.com