Σήμερα δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό.
Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για το Labneh
- 1 Κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.γ. Αλάτι
Υλικά για το πασπάλισμα
- 5-6 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
- Πάπρικα γλυκιά
- Κουρκουμά
- Ελαιόλαδο
Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αλάτι.Παίρνουμε ένα τούλι ή μία πετσέτα και τοποθετούμε στη μέση του το γιαούρτι.
Τυλίγουμε σφιχτά το τούλι και το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής.
Κρεμάμε το τούλι με το γιαούρτι πάνω σε μια μεγάλη κουτάλα και τη τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο μπολ βαθύ μπολ. Δεν πρέπει το τούλι να ακουμπάει στον πάτο του μπολ. Τα μεταφέρουμε στο ψυγείο, όπου τα αφήνουμε για μία μέρα ώστε να στραγγίξει το γιαούρτι καλά και να γίνει τυρί.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το ψυγείο , ανοίγουμε το τούλι και φορώντας γάντια μίας χρήσης πλάθουμε μπαλάκια με τα χέρια μας των 20-25 γρ. περίπου και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
Βάζουμε τα τρία μπαχαρικά σε τρία διαφορετικά μπολάκια και βουτάμε το κάθε μπαλάκι σε όποιο από τα μπαχαρικά επιθυμούμε. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλη τη ποσότητα του τυριού.
Παίρνουμε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι, τοποθετούμε όλα τα Labneh μέσα και στη συνέχει το γεμίζουμε με ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με κριτσίνια ή ψωμί.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com