Κλασική αξία!
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 1 ½ κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο
- 350 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
Υλικά για το σερβίρισμα:
- Μπισκότο αμυγδάλου
- Άχνη ζάχαρη
- Φράουλες κομμένες
- Φύλλα δυόσμου
Πως τη φτιάχνουμε:
Λιώνουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό σκεύος με τη μέθοδο μπεν μαρί. Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μαρμελάδα βύσσινο στο multi και την πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα στο μπολ με τη σοκολάτα και ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τις χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας-μαρμελάδας μέσα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία αφράτη μους.
Μόλις είναι έτοιμη η μους, τη μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
Σερβίρουμε με μπισκότο, κομμένες φράουλες, άχνη ζάχαρη και φύλλα δυόσμου.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com