H Χριστίνα Πρίφτη από το Λονδίνο μας έστειλε μια από τις πιο ωραίες συνταγές που έχω διαβάσει. Είναι η συνταγή της για τα red velvet cupcakes.
Τι θα χρειαστούμε;
- 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
- 1 αυγό
- 20 γραμμάρια κακάο
- 40 ml κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- ½ κουτάλι υγρή βανίλια
- 120 ml ξινόγαλα ή βουτυρόγαλα
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουτάλι μαγειρική σόδα
- 1 ½ κουτάλι λευκό ξύδι
Για το frosting θα χρειαστούμε:
- 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γραμμάρια τυρί κρέμα
Πως τα φτιάχνουμε;
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
Ανεβάζουμε ταχύτητα το μίξερ και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη βανίλια και τα προσθέτουμε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Κατεβάζουμε ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε το μισό ξινόγαλα ή βουτυρόγαλα και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε και να προσθέτουμε το υπόλοιπο ξινόγαλα και το αλεύρι.
Ανεβάζουμε ταχύτητα στο μίξερ και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες για cupcakes και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Πως φτιάχνουμε το frosting:
Χτυπάμε την ζάχαρη άχνη με το βούτυρο στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα.
Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Όταν έχουν κρυώσει τα cupcakes τα διακοσμούμε με το frosting