Μια από τις αναγνώστριές μας, μοιράζεται μαζί μας μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε σοκολατάκια με κορν φλέικς.
Τι θα χρειαστούμε;
- 130 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
- 300 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη καστανή
- 100 ml. γάλα
- 80 γραμμάρια σκόνη κακάο
- 130 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 βανίλια σκόνη
- 400 γραμμάρια κόρν φλέικς
- 220 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
Πως τα φτιάχνουμε;
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο, την ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, το κακάο και την σοκολάτα και αφήστε την σε χαμηλή φωτιά για 5΄μέχρι να λιώσουν.
Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήστε τα να βράσουν για 1΄.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε για 5΄να κρυώσει.
Προσθέστε τα κορν φλέικς, τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης για 1΄μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη λαμαρίνα ψησίματος στρώστε μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας βάλτε το μείγμα απλώστε το μείγμα για τα μπισκότα δημιουργώντας ότι σχήματα θέλετε. Βάλτε τα μπισκότα στο ψυγείο και αφήστε τα για 1 ώρα να παγώσουν.