Ένα σνακ που αγαπάμε οι περισσότεροι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 3 χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα στη μέση
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- ¼ κ.γ. βασιλικό ξερό
- ½ φύλλο δάφνης
- 1 αυγό για το άλειμμα
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τις φτιάχνουμε:
Βάζουμε στο multi τη ντομάτα κονκασέ, το κύμινο, το μπούκοβο, το βασιλικό, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και τα πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε σε ορθογώνιο σχήμα 20 x 10 . Το τοποθετούμε έτσι ώστε η μικρότερη πλευρά να κοιτάει εμάς.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια του κάθε λουκάνικου σε τρείς μεριές.
Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγο από τη σάλτσα πάνω στο φύλλο και ένα κομμάτι λουκάνικο στη μέση κάθετα. Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά και πιέζουμε τις άκρες.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασίας για τα υπόλοιπα φύλλα και κομμάτια λουκάνικου.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και χαράζουμε 3 γραμμές με ένα ίσιο μαχαίρι σε κάθε λουκανικόπιτα.
Αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια τους και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστές.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com