Μεξικάνικες γεύσεις!
Τι θα χρειαστούμε:
- 450 γρ. κοτόπουλο
- 250 γρ. μετσοβόνε
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 160 γρ. λευκά μανιτάρια
- 120 γρ. μπέικον
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες τορτίγιες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τις φτιάχνουμε:
Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές κόβοντας τες σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τελειώνουμε με το κοτόπουλο κόβοντας το σε λεπτές λωρίδες.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ξεκινάμε να σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Μόλις πάρει ωραίο χρώμα προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος την πιπεριά που έχουμε κόψει από πριν σε κυβάκια.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζουμε και αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμα για να γίνει πιο εύγευστο.
Στο μεταξύ τρίβουμε το μετσοβόνε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Μόλις η γέμιση κρυώσει παίρνουμε μια τορτίγια και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί που να χωράει. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο μετσοβόνε απλώνοντας το καλά σε όλη την επιφάνεια.
Συνεχίζουμε μοιράζοντας τη γέμιση απλώνοντας τη και αυτή σε όλη την επιφάνεια.
Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο μετσοβόνε από πάνω και κλείνουμε με μια ακόμη τορτίγια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες.
Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 7-10 λεπτά ώστε να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ωραίο χρώμα η τορτίγια. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο κόβουμε σε σταυρό σχηματίζοντας 4 κομμάτια.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com