Δροσερή και πεντανόστιμη σαλάτα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 470 γρ. παντζάρια βρασμένα
- Μισό πράσινο μήλο
- 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 φύλλα δυόσμου
- 1 σκ. σκόρδο, λιωμένη
- 2 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
- 50 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
- 50 γρ. χαρουποπαξίμαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τη φτιάχνουμε:
Πλένουμε το μήλο πολύ καλά και το κόβουμε με τη φλούδα σε μικρά κομμάτια, μέγεθος ενός ζαριού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια μήλου σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα.
Κόβουμε τα παντζάρια σε χοντρά κομμάτια και τα μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ με το μήλο.
Σε ένα μικρό μπολάκι, αδειάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το γιαούρτι, το δυόσμο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα. Αφήνουμε το μπολάκι στην άκρη.
Έπειτα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ τα καρύδια και τα χαρουποπαξίμαδα.
Φοράμε γάντια μίας χρήσης και τα ανακατεύουμε καλά.
Τέλος περιχύνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε ξανά ώστε να πάει παντού.
Σερβίρουμε σε μπολάκια.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com