Σήμερα δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό.
Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για τον κιμά:
- 500 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
- 500 γρ. Χοιρινός κιμάς
- 700 γρ. Μαύρα φασόλια, σε κονσέρβα
- 600 γρ. Ντομάτα κονκασέ
- 2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 Κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 2 Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 Πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικα για το dip γιαουρτιού:
- 200 γρ. Γιαούρτι, στραγγιστό
- Χυμό και ξύσμα από ένα lime
- ¼ του μάτσου Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Υλικά για το σερβίρισμα:
- Nachos
Πως τα φτιάχνουμε:
Εκτέλεση για τον κιμά: Καίμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, τους κιμάδες και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Μόλις καραμελώσουν, τους αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις κόκκινες πιπεριές και το τσίλι και τις σοτάρουμε για δύο λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Αδειάζουμε τον κιμά μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κύμινο, τα φασόλια, την ντομάτα κονκασέ και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά για περίπου 30-35 λεπτά περίπου.
Μόλις είναι έτοιμο το chilli con carne, αποσύρουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Εκτέλεση για το dip γιαουρτιού: Βάζουμε όλα τα υλικά για το dip γιαουρτιού και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε το chilli con carne ζεστό με το dip γιαουρτιού και τα nachos.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com