Για τους λάτρεις του κρέατος.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους 4x4 εκατοστά
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 200 ml. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
- 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
- 1 κ.σ. worcestershire sauce
- 1,5 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 πράσινες πιπεριές κομμένη σε κύβους 4x4 εκατοστά
- 1-2 ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
- Αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Πίτες
- Πατάτες τηγανητές
- Τζατζίκι
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το κρασί, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το ταμπάσκο, τη worcestershire sauce, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε η μαρινάδα να πάει σε όλα τα κομμάτια του κρέατος, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μια ώρα.
Στη συνέχεια βγάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού από τη μαρινάδα και τα περνάμε σε καλαμάκια βάζοντας εναλλάξ ντομάτα και πιπεριά ανάμεσα στο χοιρινό. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κοντοσούβλια μας και τυλίγουμε το κάθε κοντοσούβλι με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Μόλις περάσει η ώρα του ψησίματος ανοίγουμε τη λαδόκολλα από κάθε κοντοσούβλι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε ζεστά με πίτες, πατάτες τηγανητές και τζατζίκι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com