Light και πολύ νόστιμη!
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. φιογκάκια
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 3 κς. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1/2κγ. ρίγανη ξερή
- ½ κρεμμύδι κόκκινο ξερό κομμένο σε κάθετες λεπτές φέτες
- 1/2κγ. σκόρδο σκόνη
- 1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε κάθετες λεπτές φέτες
- 150γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 10 ελιές Καλαμών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2κς. άνηθο ψιλοκομμένο
- 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
Πως τη φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 10’. Θέλουμε τα ζυμαρικά μας να είναι al’ dente. Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τη σκόνη σκόρδο. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το μείγμα λαδιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με φέτα και άνηθο και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com