Γιατί κάποιοι αποφεύγουμε τη ζάχαρη!
Τι θα χρειαστούμε:
- 250γρ. φουντούκια ψημένα
- 70γρ. ζάχαρη καρύδας
- 20γρ. κακάο σκόνη
- 1 κ.γλ. βανίλια
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κ.σ λάδι καρύδας
Πως τη φτιάχνουμε:
Ψήνουμε για λίγο τα φουντούκια στο φούρνο, ώστε να είναι ζεστά.
Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. Η θερμότητα βοηθάει στο να θρυμματιστούν εύκολα και ομοιόμορφα.
Κατόπιν, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια και το λάδι καρύδας, φροντίζοντας να έχει ενσωματωθεί στην πάστα κάθε υλικό πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Η πραλίνα μας είναι έτοιμη! Απολαμβάνουμε αμέσως ή αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι (εντός ή εκτός ψυγείου).
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://petros-syrigos.com