Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. πλεξούδες
- 5 σκ. σκόρδο λιωμένες
- 2-3 αντζούγιες
- ½ κ.γ μπούκοβο
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 μάτσο βασιλικό ψιλοκομμένο
Πως τις φτιάχνουμε:
Βράζουμε τις πλεξούδες σε αρκετό αλατισμένο νερό, μόλις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις αντζούγιες, το σκόρδο, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2΄ ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ στο multi και την κάνουμε πουρέ.
Αδειάζουμε στο τηγάνι τη ντομάτα και προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και σιγοβράζουμε για 5’-6’.
Προσθέτουμε τις πλεξούδες στη σάλτσα και μαγειρέοθμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις ετοιμαστεί αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με βασιλικό.
Σερβίρουμε τις πλεξούδες ζεστές.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com