Χωρίς κρέας και φυσικά πεντανόστιμη.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 375ml νερό
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 35γρ. ηλιέλαιο
- 35γρ. γάλα εβαπορέ
- 15γρ. ζάχαρη
- 8γρ. αλάτι
Υλικά πίτσας:
- 10 γαρίδες Νο2 ή Νο3 καθαρισμένες
- 1 ματσάκι ρόκα πλυμένη
- 1 φινόκιο σε φέτες
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 200γρ. τυριά ανάμεικτα(π.χ μοτσαρέλα,γκούντα,πεκορίνο)
- 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 10τμχ κάπαρη ή ελιές φιλεταρισμένες
- ελαιόλαδο
Πως την φτιάχνουμε:
Βάζουμε λίγο από το νερό, με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και το αφήνουμε για 10΄περίπου να δουλέψει η μαγιά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ηλιέλαιο και το εβαπορέ, να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνουμε και το μείγμα με τη μαγιά.
Αφήνουμε στην άκρη σκεπάζοντας με μια πετσέτα για μισή ώρα τουλάχιστον.
Καθώς φουσκώνει το ζυμάρι μας, βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί αρκετά και ρίχνουμε τις γαρίδες με το φινόκιο. Τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό από τη κάθε πλευρά, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμόνι και αποσύρουμε απ’τη φωτιά.
Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταίνουμε στους 180 βαθμούς. Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, χωρίζουμε στα δυο και ανοίγουμε (με τη βοήθεια του πλάστη) στον πάγκο μας δυο πίτσες πάχους 2εκ. Βάζουμε και από τις δύο μεριές αλεύρι για να μη κολλάει.
Τις ψήνουμε μόνες τους για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις βγάζουμε και καλύπτουμε το ψημένο ζυμάρι με τις γαρίδες ,το φινόκιο, τα τυριά, τα ντοματίνια και την κάπαρη ή τις ελιές.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2-3 λεπτά ακόμα έως ότου λιώσουν τα τυριά και σερβίρουμε με χοντροκομμένη ρόκα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://petros-syrigos.com