Το απόλυτο γλυκό που ίσως να μην προλάβουν να φάνε τα παιδιά σας.
Τι θα χρειαστούμε:
Για το παντεσπάνι:
- 5 κρόκους αυγών
- 5 ασπράδια αυγών
- 2 κ.σ ζάχαρη καρύδας
- 120gr. μέλι
- Βανίλια
- 20gr. Κακάο σκόνη
- Αλάτι
Για την κρέμα:
- 250gr μασκαρπόνε
- 100gr. γιαούρτι
- 1 ½ κ. σ μέλι
- 1 βανίλια
- 1 ζελατίνη
Πως τις φτιάχνουμε:
Για το παντεσπάνι:
Βάζουμε το ασπράδια στο κάδο μαζί με το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη καρύδας σταδιακά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωραία πηχτή μαρέγκα.
Έπειτα, σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους με το μέλι και χτυπάμε καλά να αφρατέψουν για 5 λεπτά. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε την βανίλια και το κακάο ανακατεύοντας απαλά προς μια κατεύθυνση.
Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους την μαρέγκα σε δόσεις και ανακατεύουμε απαλά προς μια κατεύθυνση. Παίρνουμε ένα ταψί, βουτυρώνουμε τις γωνίες και τοποθετούμε στον πάτο λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά.
Για την κρέμα:
Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, το μέλι και την βανίλια.
Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει. Μόλις μαλακώσει την τοποθετούμε σε ένα τηγάνι και την ζεσταίνουμε με λίγο νερό για να διαλυθεί. Έπειτα, την βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και την ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αναποδογυρίζουμε ώστε να έχουμε την λαδόκολλα στην πάνω πλευρά, την αφαιρούμε προσεκτικά και κόβουμε στην μέση το παντεσπάνι. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα, την απλώνουμε στο μισό παντεσπάνι και μετά την σκεπάζουμε με το άλλο μισό. Βάζουμε τις γαλακτοφέτες στο ψυγείο και όταν παγώσουν κόβουμε σε κομμάτια.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://petros-syrigos.com