Σήμερα δοκιμάζουμε κάτι πρωτότυπο.
Τι θα χρειαστούμε:
- 50 γρ. ψημένα φυστίκια Αιγίνης αλατισμένα, τριμμένα σε σκόνη
- 4 ώριμες μπανάνες
- 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Πως τα φτιάχνουμε:
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Έπειτα τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και πρέπει να πάρουμε 2 κούπες πουρέ μπανάνας.
Ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Παίρνουμε τις ειδικές θήκες για τις γρανίτες και τις γεμίζουμε το ¼ με τον πουρέ μπανάνας.
Ρίχνουμε από πάνω λίγη πραλίνα και ξανά από πάνω μπανάνα, έπειτα άλλη λίγη πραλίνα και τελειώνουμε με πουρέ μπανάνας. Προσέχουμε να μην τα γεμίσουμε μέχρι πάνω πάνω.
Επίσης θέλουμε η πραλίνα να είναι ανάμεσα από τον πουρέ για να τα τρώμε συνδυαστικά.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να πήξουν λίγο και μετά περνάμε τα ξυλάκια. Αυτό το κάνουμε για να παραμείνουν τα στρώματα ανεπηρέαστα.
Μόλις παγώσουν τελείως, βάζουμε τα φυστίκια σε ένα κρύο πιάτο, ξεφορμάρουμε τις γρανίτες και αρχίζουμε να τα καλύπτουμε από όλες τις πλευρές. Έτοιμα για σερβίρισμα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com