Το αγαπημένο γλυκό όλων!
Τι θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ, θρυμματισμένα
- 50 γρ. Καρύδια, θρυμματισμένα
- 2 κ.γ. Κονιάκ
- ¼ κ.γ. Κανέλα
- ¼ κ.γ. Γαρύφαλλο
- 20 γρ. Κακάο
- 100 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
- 400 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. Μέλι
Πως τις φτιάχνουμε:
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τα μπισκότα, τα καρύδια, το κονιάκ, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το μέλι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μίας χρήσης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας, δύο κομμάτια μεμβράνης το ένα δίπλα και πάνω στο άλλο και τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ πάνω στη μεμβράνη και το ρολάρουμε δίνοντας του ένα κυλινδρικό σχήμα. Κλείνουμε τις άκρες σαν να σχηματίζουμε μία καραμέλα.
Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Παράλληλα, λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπεν μαρί και μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε το μείγμα από την κατάψυξη, και το κόβουμε κομμάτια σε μέγεθος που επιθυμούμε.
Βουτάμε το κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα και ύστερα σερβίρουμε τις καριόκες.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com