Η κλασική συνταγή της μαμάς!
Τι θα χρειαστούμε:
- 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 100gr. βούτυρο
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
Πως τον φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και κατόπιν σουρώνουμε.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να είναι ομοιογενές.
Προσθέτουμε σε ένα τηγάνι την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και προσθέτουμε την κρέμα στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες. Ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε!
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://petros-syrigos.com