Για ένα απολαυστικό πρωινό!
Τι θα χρειαστούμε:
Για την σάλτσα:
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κ.σ μουστάρδα
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 100gr Βούτυρο
Για το στήσιμο:
- 1 φέτα ψωμί
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 φύλλο μαρούλι
- 1 φέτα καπνιστή γαλοπούλα
- 1 αυγό ποσέ
- 2 κ.σ σάλτσα ΟΛΛΑΝΔΕΖ
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού, την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο (θέλουμε να είναι ζεστό, όχι καυτό). Ανακατεύουμε καλά τα υλικά στο μπολ και σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα.
Αλείφουμε το ψωμί με μουστάρδα και τοποθετούμε πάνω ένα φύλλο μαρούλι, μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα (ή άλλο αλλαντικό της επιλογής μας, ακόμα και καπνιστό σολομό) και ένα αυγό ποσέ. Περιχύνουμε με σάλτσα ΟΛΛΑΝΔΕΖ . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και απολαμβάνουμε!
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://petros-syrigos.com