Υγιεινή «αμαρτία».
Τι θα χρειαστούμε:
- 230 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 240 γρ. Βρώμη
- 200 γρ. Καστανή ζάχαρη
- 190 γρ. Αλεύρι
- 140 γρ. Σταφίδες
- 2 Αυγά large
- 65 γρ. Καρύδια
- 50 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 γρ. Μέλι
- 1 1/2 κ.σ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 8 γρ. Κανέλα, τριμμένη
- 5 γρ. Baking powder
- 1/4 κ.γ. Αλάτι
Πως τα φτιάχνουμε:
Μουλιαζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και μετά τις στεγνώνουμε πολύ καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουνε το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Αφού ομογενοποιήθουν προσθέτουμε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε για λίγο ακόμα και αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και το baking powder και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά. Αυτό το μείγμα το προσθέτουμε σε δόσεις μέσα στο μείγμα του βουτύρου με τη ζάχαρη που έχουμε αφήσει από πριν στην άκρη. Τέλος προσθέτουμε την βρώμη με τις σταφίδες και τα καρύδια (αν τα επιλέξουμε).
Συνεχίζουμε είτε χτυπώντας με το μίξερ είτε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική, κολλώδη και κάπως υγρή ζύμη.
Βάζουμε το μπολ με τη ζύμη που μόλις φτιάξαμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να παγώσει και να μπορούμε να την πλάσουμε σε μπισκότα.
Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε σε μέτρια μπαλάκια στο μέγεθος μιας τρούφας σοκολάτας. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουν στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά πάνω σε μια σχάρα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com