Γιατί να μην τις φτιάξουμε μόνοι μας;
Τι θα χρειαστούμε:
- 3 Μέτρια αγγούρια, κομμένα σε πλάγιες
- 4 σκ. Σκόρδο
- 2 κ.γ. Κόκκους πιπέρι
- ½ κ.γ. Μπούκοβο
- 240 ml. Μηλόξυδο
- 240 ml. Νερό
- 1 ½ κ.σ. Αλάτι, χοντρό
- ½ Μάτσο άνηθο
- 1 κ.γ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
Πως τις φτιάχνουμε:
Παίρνουμε 2 βάζα και τα αποστειρώνουμε .
Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό, το μηλόξυδο, το μπούκοβο, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Μόλις πάρουν μία βράση, ρίχνουμε μέσα τα αγγούρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Μοιράζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ίσες ποσότητες στα δύο βάζα, προσθέτοντας στο κάθε βάζο σκόρδο και άνηθο. Τα καπακώνουμε και τα αφήνουμε ανάποδα για 1 ώρα.
Όταν περάσει 1 ώρα τα γυρνάμε και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρουμε είτε σκέτα είτε ως συνοδευτικό σε πιάτα της επιλογής μας.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com