Μια αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 πακέτα σκιουφιχτά ζυμαρικά
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό σε μερίδες
- 2 κ.σ αλεύρι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 καρότα
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Θυμάρι
- Μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Πως τα φτιάχνουμε:
Αλευρώνουμε τις μερίδες του χοιρινού και τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές το χοιρινό. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο. Σοτάρουμε καλά για 2 λεπτά περίπου και στη συνέχεια βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το χοιρινό και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό περίπου, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 1:30-2 ώρες περίπου. Ελέγχουμε ανά διαστήματα αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό. Μπορούμε να προσθέσουμε και κύβο κότας ή λαχανικών αν θέλουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-9 λεπτά, αναλόγως αν τα θέλουμε al dente, και σουρώνετε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα που τα βράσαμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να πάει παντού.
Αν θέλουμε, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με το χοιρινό ή σερβίρουμε σε πιάτα και βάζουμε από πάνω το χοιρινό και τριμμένη παρμεζάνα.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρούμε στην ιστοσελίδα του https://petros-syrigos.com