Σήμερα δοκιμάζουμε κάτι ξεχωριστό.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό οσομπούκο
- 10 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 3 στικ σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
- 2 πατάτες μέτριες χοντροκομμένες
- 150 γρ. κατεψυγμένο αρακά
- 150 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
- 1 ζωμό βοδινό
- 2,5 - 3 λίτρα νερό
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.γ. ταμπάσκο
- αλάτι και πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Καίμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το οσομπούκο, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και του δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μόλις ετοιμαστεί, το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά.
Μαγειρεύουμε για 5 - 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το οσομπούκο και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον αρακά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 2 - 2,5 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ρίχνουμε τον αρακά και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί η σούπα διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com