Το παραδοσιακό γλυκό που λατρεύουν όλοι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. Σουσάμι, καβουρδισμένο
- 200 γρ. Μέλι
- 100 γρ. Αμύγδαλα, θρυμματισμένα
- 30 γρ. Ηλιόσπορους
- 1 Πρέζα αλάτι
- Ηλιέλαιο για το άλειμμα
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός 6 λεπτά προσέχοντας μην καεί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το σουσάμι, τα αμύγδαλα, τους ηλιόσπορους, το αλάτι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα, την οποία την έχουμε αλείψει ελαφρώς με ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια σχηματίζουμε τα κομμάτια στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλουμε με τη βοήθεια ενός ίσιου μαχαιριού.
Τέλος, το αφήνουμε να κρυώσει για 10-12 λεπτά και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com