Η συνταγή που θα κάνετε και θα ξανακάνετε.
Τι θα χρειαστούμε:
- 440 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος
- 200 γρ. Ζάχαρη
- 130 γρ. Σταγόνες σοκολάτας
- 12 5γρ. Βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 100 γρ. Αλεύρι
- 35 γρ. Κακάο
- 25 γρ. Καστανή ζάχαρη
- 3 Αυγά, μεγάλα
- 2 γρ. Baking powder
- 2 γρ. Αλάτι
- 2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- Λίγο ανθό αλατιού
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. Ζαχαρούχο γάλα, σε dulce de leche
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά του φούρνου και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Το αφήνουμε και αυτό στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι με λίγο νερό πάνω από μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Από πάνω βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ ώστε να εφάπτεται, δημιουργώντας ένα μπεν μαρι.
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το βούτυρο και την κουβερτούρα, αφού την κόψουμε σε κομμάτια. Ανακατεύουμε τακτικά με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να λιώσει εντελώς. Αποσύρουμε το μπολ πάνω από το κατσαρολάκι και αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κακάο. Προσαρμόζουμε το σύρμα και χτυπάμε το μείγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και ενσωματώνουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας με το βούτυρο. Προσθέτουμε επίσης και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χαμηλώνουμε την ταχύτατα του μίξερ σε χαμηλή και ενσωματώνουμε το αλεύρι, χτυπώντας ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει.
Ύστερα από αυτό το διάστημα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με την βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας παίρνουμε σχεδόν μια κουταλιά από το μείγμα. Τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα φροντίζοντας να έχουν κάποια απόσταση η μία από την άλλη.
Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα μας να αποκτήσουν ρωγμές στο πάνω μέρος αλλά να είναι ακόμα αρκετά υγρά. Μην ανησυχείτε αν τα δείτε να είναι πολύ μαλακά όταν τα βγάλετε από τον φούρνο. Δεν έχει πάει κάτι λάθος.
Για τη συναρμολόγηση. Αφού κρυώσουν τελείως τα μπισκότα μας, παίρνουμε ένα στο χέρι και το γυρνάμε ανάποδα. Βάζουμε μια κουταλιά από την dulce de leche και προσθέτουμε προαιρετικά λίγο ανθό αλατιού. Από πάνω τοποθετούμε ένα ακόμα μπισκότο σχηματίζοντας ένα sandwich.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com/