Είναι εύκολα και πεντανόστιμα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 αυγό
- νερό
- 1 κ.σ ξύδι
Πως τα φτιάχνουμε:
Σπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και προσέχουμε να μην μας σπάσει ο κρόκος. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε νερό (μέχρι τη μέση) και 1 κ.σ ξύδι και φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Όταν είναι έτοιμο, ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος το νερό δημιουργώντας μια κυκλική δίνη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα το αυγό, χωρίς να μας σπάσει ο κρόκος. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 2- 2:30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του αυγού.
Αφαιρούμε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα και καταναλώνουμε κατά προτίμηση όσο είναι ακόμη ζεστό.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://petros-syrigos.com