Θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. Βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
- 200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
- 2 Μεγάλα αυγά
- 3 Κρόκους από μεγάλα αυγά
- 200 γρ. Καστανή ζάχαρη
- 140 γρ. Μαύρη ζάχαρη μαλακή
- 200 γρ. Πουρέ κάστανο
- 180 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. Κακάο
- ¼ κ.γ. Αλάτι
- 1 ½ κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
Για τη μαρέγκα:
- 3 Ασπράδια από μεγάλα αυγά
- 140 γρ. Καστανή ζάχαρη
- 1 Πρέζα αλάτι
Για τη γεμιση:
- 300 ml Κρέμα γάλακτος πλήρης
- 220 γρ. Πουρέ κάστανο
- 100 γρ. Ζάχαρη άχνη και έξτρα για πασπάλισμα
Πως τη φτιάχνουμε:
Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ διαμέτρου 20εκ. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς στον αέρα, λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε στην άκρη
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τους κρόκους, τις ζάχαρες, για 5΄μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός τους. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι . Ρίχνουμε τον πουρέ κάστανο στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα αυτό στα αυγά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο σκεύη και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει η μαρέγκα. Σιγά σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία λεία και σφιχτή μαρέγκα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι μοιράζουμε τη μαρέγκα στα δύο κέικ και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνειά τους.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 15’ μέχρι να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό. Μόλις ετοιμαστεί αφαιρούμε από το φούρνο και κρυώνουμε τελείως.
Όταν είμαστε έτοιμη να σερβίρουμε βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τον πουρέ κάστανο και την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφαιρούμε τα κέικ από τις φόρμες βάζουμε το ένα κέικ πάνω σε ένα πιάτο, στην επιφάνειά του ρίχνουμε τη μισή γέμιση, από πάνω τοποθετούμε το άλλο κέικ και από πάνω την άλλη γέμιση.
Τρίβουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com