Η πιο ωραία συνταγή για σαλάτα «του Καίσαρα».
Τι θα χρειαστούμε:
Κρουτόν:
- 3 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι & Καπνιστή πάπρικα
Σαλάτα:
- 3 φέτες μπέικον
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 1 Iceberg
- 3 κ.σ καλαμπόκι
- Κρουτόν
- Caesar dressing
- Flakes Παρμεζάνας
Πως τη φτιάχνουμε:
Για τα κρουτόν:
Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε κύβους και τους βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς ) για 4 λεπτά.
Για τη σαλάτα:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί.
Κόβουμε το iceberg με τα χέρια , σε ακανόνιστα κομμάτια. Το προσθέτουμε στο μπολ με το μπέικον και, κατόπιν, προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα κρουτόν και το dressing Caesar. Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η σάλτσα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες ή φιλετάκια και πασπαλίζουμε με τα flakes παρμεζάνας.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://petros-syrigos.com