Ποιος θα πει όχι;
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
100-150ml. ηλιέλαιο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για το σιρόπι:
- 550γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- νερό
- 1 στικ κανέλας
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Πως θα τα φτιάξουμε:
Απλώνουμε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας μας και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την επιφάνεια του φύλλου αφήνοντας 5εκ. κενό στα πλάγια τα οποία τα αλείφουμε με νερό. Τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο από πάνω και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Στη συνέχεια τα διπλώνουμε στη μέση τα δύο φύλλα και πασπαλίζουμε πάλι με ηλιέλαιο.Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό προσέχοντας οι άκρες να κλείσουν καλά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα μέχρι να κάνουμε 6 ρολά. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20’ για να δέσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
Κόβουμε τα ρολλά σε κάθετα κομμάτια 5εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε σε δόσεις τα κουρκουμπίνια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Αμέσως τα ρίχνουμε μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να σιροπιαστούν καλά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κουρκουμπίνια, μόλις ετοιμαστούν όλα σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com