Η συνταγή για τέλεια μακαρονάδα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ βούτυρο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 100gr (4-5 φέτες) μπέικον
- 900gr μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 200ml νερό
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς να τη φτιάξουμε:
Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον για 4-5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να θωρακιστεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το θυμάρι και τη δάφνη. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40-45 λεπτά, ώσπου να «γλασάρει» η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ζυμαρικό της επιλογής μας!
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρούμε στην ιστοσελίδα του https://petros-syrigos.com