Δεν τα αγαπούν μόνο τα παιδιά!
Τι θα χρειαστούμε:
- 400 γρ. Έτοιμο κέικ βανίλιας
- 80 γρ. Τυρί κρεμά
- 150 Άχνη ζάχαρη
- ½ κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
- 1 κ.σ. Γάλα, πλήρες
- 200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- 200 γρ. Σοκολάτα, λευκή λιωμένη
Για το σερβίρισμα
- Πολύχρωμες τρούφες
- Ξυλάκια για cakepops
Πως τα φτιάχνουμε:
Σε ένα βαθύ μπολ, θρυμματίζουμε εντελώς το κέικ και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα δεύτερο βαθύ μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το θρυμματισμένο κέικ στο δεύτερο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξουν αρκετά.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από την κατάψυξη και παράλληλα βάζουμε σε μπολάκια τις σοκολάτες και τα τρουφάκια.
Παίρνουμε ένα ξυλάκι για cakepop, το βουτάμε ελαφρώς στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια τοποθετούμε το cakepop.
Βουτάμε σε όποια σοκολάτα θέλουμε, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του cake pop και στη συνέχεια το βουτάμε στο μπολ με τα τρουφάκια και το αφήνουμε να κρυώσει. Θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα cakepops.
Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο ανάποδα και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com